“Антимонопольник” очолив Агенцію регіонального розвитку Хмельницької області

Керівником Агенції регіонального розвитку Хмельницької області став нинішній заступник голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Роман Примуш.

Його кандидатуру 5 березня одностайно підтримали засновники Агенції, повідомляє прес-служба облради.

За словами голови обласної ради Михайла Загородного, Агенцію варто перезапустити, бо з часу її утворення на діяльність установи не передбачалося жодного фінансування. А на позачерговій сесії 22 лютого було виділено 500 тисяч гривень.

“Керівник Агенції має зосередити роботу на модеруванні та генерації креативних ідей щодо ефективного використання грандових коштів з метою впровадження масштабних проектів для області. Окрім того, важлива динаміка написання проектів для об’єднаних територіальних громад та навчання їх представників. Бо причиною неосвоєння коштів є неспроможність ОТГ у підготовці якісних проектних пропозицій”, – вважає очільник краю.

Роман Примуш висловив своє бачення щодо завдання організації на 2019 рік. Це – залучення інвестиційних коштів та підготовка реальних проектів для вирішення проблем об’єднаних територіальних громад. Окрім того, за його словами, приділятиметься увага навчанню проектному менеджменту представників ОТГ.

Як відомо, співзасновниками Агенції є Хмельницька облрада, Хмельницька облдержадміністрація, Хмельницька торгово-промислова палата, Хмельницький національний університет, Хмельницький університет управління і права, Асоціація об’єднаних громад Хмельницької області і Благодійна організація «Зміцнення громад».

Як писав НГП, директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Сергій Яцковський у грудні 2016 року написав заяву на звільнення із займаної посади. Однак досі у реєстрах він записаний, як керівник цієї організації.