Брак спілкування – основна причина самогубств.

На третину цьогоріч на Хмельниччині зросла кількість самогубств. Рахунки з життям зводять як через нещасливе кохання , так і через втрату роботи, картярські борги ,чи непорозуміння з рідними. Проте причина всьому – брак спілкування , вважають психологи.

На Хмельниччині почастішали випадки самогубств. Рахунки з життям зводять як молоді , так і літні люди.

Катерина ШКУРАТОВА, старший інспектор сектору відділу моніторингу Хмельницького відділу поліції.

– вікова категорія різна, починаючи від підлітків, у яких ще не сформований свій світогляд, можливо на фоні нещасного кохання і чогось іншого вони вдаються до таких крайніх методів, також є люди літнього віку, які пройшли доволі великий проміжок життя, і вони пишуть передсмертні записки про те, що їм вже набридло так жити. Є люди середнього віку , які мали роботу і житло у м. Хмельницькому, і також вчинили самогубство, і тому тенденції

Брак спілкування – головний ворог людини, вважають психологи. Кажуть: є проблема – є варіанти її рішення. І часто, підказати їх може сторонній.

Тетяна ЛЕВИЦЬКА, психолог

– Як би не було складно в країні, на роботі, які б не були труднощі у дітей, якщо діти можуть прийти до батьків і поговорити про те, що їх турбує, або якщо дружина своїми труднощами може піти порадитися з чоловіком , чи чоловік з дружиною – навпаки, тоді люди не заходять у важкі такі ситуації, коли виникають думки про самогубство. Самогубство – це така безвихідь, коли людина розуміє , таке відчуття, що я нічого змінити не можу. І тоді це найлегший ніби то шлях отак, щоб не вирішувати це питання. А насправді – вихід завжди є. І от про це важливо знати.

Радикальні дії – далеко не найкращий вихід із ситуацій.