Жоден з кандидатів на керівні посади РД «Поділля-центр» не пройшов конкурсного відбору

Оголошено результати конкурсного відбору на позиції менеджерів і продюсерів філій суспільного мовлення в областях.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова правління Суспільного мовлення Зураб Аласанія.

«Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України 5 грудня завершило співбесіди з кандидатами, що взяли участь у відкритому конкурсі на посади менеджерів і продюсерів регіональних філій компанії.

Конкурсний відбір пройшов у 23 областях. Було заповнено 12 із 22 вакансій менеджерів та 16 із 23 вакансій продюсерів.

Як проходив процес конкурсного відбору?

8 днів по 12 годин на день, 226 співбесід. Все це далося непросто, як кандидатам, так і правлінню, яке повним складом працювало як журі конкурсу.

Претенденти дуже різні: були люди з ідеями, були пристосуванці, були й просто «а раптом пройде». Але допомогла підготовча робота центральної дирекції НСТУ. По продюсерах працювала експертна група Ради Генпродюсерів. Рада збиралася кожного дня і працювала по претендентах на позиції продюсерів філій – обговорювала портфоліо, дивилась творчі доробки кандидатів, зважала на їх досвід, і робила рекомендаційний висновок для членів журі. Висновків було три: не рекомендувати, рекомендувати до співбесіди, рекомендувати до найму (цей останній висновок журі побачило лише двічі серед більше ніж двохсот рекомендацій).

Так, умови і критерії були жорсткими, ми хочемо бачити в команді лише кваліфікованих та ціннісних колег, а тому і підходимо до відбору вкрай ретельно. Тим більше, що й заробітна платня нових керівників, що мають стати двигунами реформ в регіонах – досить конкурентна для українського медійного ринку: вилка від 17 до 32 тисяч гривень з можливим преміюванням до 100 відсотків при перевиконанні KPI.

Решту позицій ми залишаємо відкритими (офіційна формула по них – «конкурс вважається таким, що не відбувся») і плануємо продовжити цю роботу в лютому. Нові конкурси буде оголошено за місяць до початку, щоб у кандидатів було ще більше часу для підготовки.

Реформу, менше з тим, зупиняти не можна: там, де конкурс не відбувся – буде призначено т.в.о. (тимчасово, до нового конкурсу, виконуючих обов’язки) менеджерів, які, так само як і нові керівники, проведуть оптимізацію системи в наступні два місяці. Акцент не на звільненні людей, а на оптимізації самої системи, вдосконаленні її технологічних ліній і перебудові структури компанії відповідно до Стратегії ПАТ НСТУ.

Регіональні дирекції, де конкурси вважаються такими, що не відбулися, по позиціях:

Волинська РД – не обрано менеджера та продюсера

Дніпровська РД – не обрано менеджера та продюсера

Запорізька РД – не обрано менеджера

Кіровоградська РД – не обрано менеджера

Криворізька РД – не обрано менеджера та продюсера

Львівська РД – не обрано менеджера

Миколаївська – не обрано продюсера

Рівненська РД – не обрано менеджера

Тернопільська РД – не обрано менеджера та продюсера

Харківська РД – не обрано менеджера

Херсонська РД – не обрано менеджера

Хмельницька РД – не обрано менеджера та продюсера

Черкаська РД – не обрано продюсера»

Джерело: Незалежний громадський портал