Життя людей з інвалідністю маємо зробити безпроблемними – підписано меморандум про співпрацю

Нещодавно у місті Хмельницький відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між громадськими організаціями Хмельниччини, які опікуються людьми з інвалідністю та Хмельницькою територіальною організацією Радикальної Партії Олега Ляшка.

У Хмельницькому зібралися керівники громадських організацій, які опікуються людьми з інвалідністю та для яких інвалідність – це не лише слово. Люди з інвалідністю не повинні сидіти вдома, а потрібно їх інтегрувати в суспільство, бо інвалідність – це не вирок для людини. У цьому впевнені учасники меморандуму, який днями був підписаний у місті Хмельницький.

На підписані меморандуму були присутні: народний депутат України від РПЛ – Василь Амельченко та керівник ГО «Громадська взаємодія людей з інвалідністю» – Юрій Федун.

«Вперше в Україні розпочався рух та реалізація стратегій Олега Ляшка – інтеграція. Основна мета цієї стратегії – зміна ставлення суспільства до людей з інвалідністю. Це унікальна стратегія, оскільки держава на сьогодні не має стратегії щодо належного ставлення до людей з інвалідністю, є лише декларації. А тут ми бачимо певні конкретні дії», – наголосив керівник ГО «Громадська взаємодія людей з інвалідністю» – Юрій Федун.

«Дуже мало громадських організацій представлено у виконавчих комітетах. Наше завдання – ввести представників громадських організацій до виконавчих органів ради, у виконавчі комітети, можливо у депутатський корпус, щоб разом нам відстоювати права. І тут ми готові підставити вам плече», – сказав Василь Амельченко.

Учасники підписаного Меморандуму тепер будуть разом захищати інтереси людей з інвалідністю. Важливою складовою їх спільної діяльності є послідовність у відносинах з громадянським суспільством у реалізації заходів з забезпечення належного ставлення до осіб з інвалідністю.