Заступник міністра економрозвитку припустив, що “ноу хау” дорожників Хмельниччини може мати “хабарну” складову

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов розкритикував нововведення у тендерній документації, яку внесла Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Про це він написа у “Фейсбуці”.

“Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області вписала у тендерну документацію по закупівлі робіт із будівництва обходу м. Дунаївці на ділянці дороги Т-23-08 очікуваною вартістю 192,30 млн грн вимогу до учасників щодо дати видачі листа-відгука від балансоутримувачів українських доріг, датованого у строк не пізніше тижня до кінцевого терміну подання тендерних пропозицій https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-19-000957-a

Фото з сайту обласної Служби автодорогу

Тобто ще раз. До будівництва дороги автодор допустить тільки ту компанію, хто принесе видану за останній тиждень довідку від самого автодору чи області, що треба цю компанію допустити. Легше було б одразу вказувати рахунок, куди хабар переводити. Отаке «свій до свого по своє», бо ж, самі розумієте, від отих тендерів в ProZorro одна халепа. І взагалі – не треба вам ті дороги! Ще звикнете до якості, будете швидкість перевищувати!” – наголосив високопосадовець.

За інформацією видання “Наші гроші”, один із учасників ринку, ПП «Полтавабудцентр», уже оскаржив дану вимогу дорожників в АМКУ. Рішення регулятора щодо прийняття скарги до розгляду очікується.