“Хмельницькелектротранс” одержить 42 млн грн, щоб купити у лізинг тролейбуси і автобуси

Депутатам Хмельницької міської ради пропонується підтримати збільшення фінансування комунального підприємства “Електротранс” для закупівлі 10 тролейбусів (5 – на автономному ходу, 5 – базової комплектації) та 10 автобусів на умовах договору фінансового лізингу.

Тролейбус у Хмельницькому. Фото НГП

Про це свідчать зміни до бюджету Хмельницького на 2019 рік, які виносяться на чергову сесію.

Зокрема, комунальному підприємству передбачають додаткових 15,39 млн грн. З урахуванням уже затверджених видатків загальна сума становить 42,22 млн грн на придбання транспортних засобів у лізинг. Для цього підприємство має сплатити авансовий платіж у розмірі 20%.

Нагадаємо, що 14 грудня 2018 року Хмельницька міська рада надала дозвіл “Електротрансу” укласти договір фінансового лізингу з двома держбанками для придбання 10 тролейбусів та 10 автобусів.

Лізингова угода з ПриватБанком на загальну суму 74,2 млн грн стосуватиметься закупівлі тролейбусів у кількості 5 одиниць базової комплектації та 5 одиниць – з автономним ходом до 20 км. Позика надаватиметься під 16%-річних у гривні, яка буде погашена протягом 60 місяців.

Кошти на купівлю 10 автобусів великої місткості (більше 100 пасажирів) на загальну суму 48,6 млн грн “Електротранс” залучить у лізинг в “Укргазбанку”. Відсоткова ставка становитиме 15,5 %-річних у гривні, строк лізингу – 5 років (60 місяців).