В Хмельницькому фактично щодня стається більше 10 крадіжок

Аналіз стану майнової злочинності на території обласного центру засвідчив, що упродовж 2016 року в нашому місті практично кожного дня вчинялось 11 крадіжок (за рік 3993 різного роду крадіжок майна громадян).

“Із загальної кількості злочинів: 37% (1441) – крадіжки з квартир, будинків, під’їздів, 28% (1089) крадіжки телефонів та велосипедів та 35% (1363) – іншого майна (кишенькові крадіжки, крадіжки на ринках, з гаражів, дорожніх люків тощо)”, – розповідають у хмельницькому відділі поліції.

У поліції розповідають, що переважно такі крадіжки скоєно шляхом зламу серцевини замка вхідних дверей, підбору ключа, «відтиску віконних рамок», а також шляхом вільного доступу до майна, яке без нагляду залишається у під’їздах будинків.

З кожним днем, кажуть правоохоронці, такі злочини стає все важче розкривати, оскільки багато крадіїв гастролюють, при цьому за умов сучасного технічного розвитку вони вдосконалюють свою злочинну діяльність, відповідно і технічно озброюються, що надає для них можливість уникнути ризиків залишення на місці скоєння злочину певної слідової інформації (відбитки пальців рік, взуття, тощо).