Уряд змінив господаря цілісного майнового комплексу ДП «Шарівка»

Уряд передав цілісний майновий комплекс державного підприємства “Дослідне господарство “Шарівка” Інституту сільського господарства Західного Полісся Національної академії аграрних наук у відання Національної академії наук.

Про це сказано у розпорядженні КМУ від 21 грудня №991.

Прийняття даного рішення дозволить Інституту фізіології рослин і генетики Національної академії наук використовувати за призначенням майновий комплекс дослідного господарства, зберегти його багаторічну спеціалізацію як насінницького підприємства, що значно підвищить конкурентоздатність національних досліджень у сфері селекції сільськогосподарських культур, виробництва високоякісного насіння та впровадження інновацій в агропромислове виробництво.

Раніше, в 2011 році, Державна аудиторська служба в ході ревізії Нацакадемії агронаук встановила, що «Шарівка» в ході спільної діяльності з ТОВ «Спецагропроект» недоотримала 0,30 млн прибутку. Зараз бенефіціаром «Спецагропроект» вказаний Олег Бахматюк.

В 2013 році Фінінспекція також виявила обрудки на дослідному господарстві, через які воно недоотримало прибутку на 1,03 млн грн.

ДП ДГ «Шарівка» безпосередньо перебуває нині у віданні Інституту сільського господарства Західного полісся НААНУ, який з листопада шукає нового керівника. «Шарівка» володіє 1,7 га, з 2014 року господарство очолює Руслан Здоровик.