У Хмельницькому встановили перші дві «розумні» зупинки громадського транспорту

На вулиці Подільській у Хмельницькому на зупинках «Міська поліклініка №1», в напрямку до центру міста, та на протилежній стороні, поблизу поліклініки встановлено перші дві «розумні» зупинки, повідомляє Хмельницька міська рада.

Проект осучаснення зупинок громадського транспорту включає у себе безкоштовний Wi-fi, розетки для підзарядки мобільного телефону, електронне табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту, для забезпечення правопорядку – камери спостереження.

«З бюджету міста не витрачено ні копійки. Реалізація проекту стала можливою завдяки співпраці з компанією “Дозор”, – зазначив заступник міського голови Андрій Бондаренко. – Встановлення «розумних» зупинок у Хмельницькому триває. А паралельно проходитимуть перевірки дотримання перевізниками графіків руху. Складаються акти за порушення графіків! Три акти підряд на один маршрут – готуємо пропозиції на розірвання договору. За нездійснені рейси – позбавлення компенсації з бюджету за пільговиків. Графіки можна подивитися на сайті міської ради в розділі Інфраструктура/Транспорт. Бачите порушення – сигналізуйте: час, зупинка, номер маршруту і який саме графік не дотримано».

Ще два павільйони очікування з інформаційним табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту буде встановлено на зупинках «Парк «Молодіжний» на вулиці С. Бандери та «Вулиця Панаса Мирного» на проспекті Миру. Їх облаштування планують завершити до кінця тижня.