У Старокостянтинові не проголосували на вивішування червоно-чорного прапора

Депутати Старокостянтинівської міської ради не прийняли рішення про підняття у місті з метою вшанування пам’ятних дат визвольної боротьби українського народу поряд з державним – червоно-чорного прапора.

Як повідомляє сайт “Старокостянтинів небайдужий”, це відбулося 4 травня. Не зважаючи на звернення добровольців, волонтерів, учасників бойових дій та представників громадських організацій проект рішення був відхилений.

У своєму виступі міський голова Микола Мельничук аргументував таку позицію тим, що вивішування червоно-чорного прапора порушуватиме Закони України і зашкодить стосункам з Польщею.

Деякі депутати навіть покинули приміщення зали засідань, щоб не брати участі у голосуванні. Після оголошеної перерви трибуну ради було заблоковано. Атмосфера була дуже напруженою, здавалося від бійки рятувала лише присутність великої кількості працівників поліції.

В підсумку рішення прийнято не було, однак міський голова пообіцяв своїм розпорядження створити робочу групу, щоб знайти компроміс у цьому питанні.

Нагадаємо, що 27 березня Хмельницька облрада підтримала вивішення червоно-чорного прапору на адміністративних будівлях поряд з державним стягом.