У Шепетівці судили 4 молодиків, які здійснили близько 30 крадіжок за півтора року

Шепетівський міськрайонний суд ухвалив вирок чотирьом молодикам за численні крадіжки автівок та іншого майна у громадян, повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

З них лише найстаршого – 22–річного – раніше не судили. Одному із хлопців призначили 7 років в’язниці за чотирма статтями Кримінального кодексу: незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжка з проникненням, повторна групова крадіжка, носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Двох інших визнали винними за трьома статтями і призначили 6 років за гратами. Найстаршому, раніше не судимому, за тими самими статтями призначили 5 років позбавлення волі. Однак, від їх відбування звільнили з 2-річним іспитовим строком. На користь потерпілих від злочинів суд стягнув загалом понад 300 тисяч гривень.

Згідно із вироком, протягом вересня 2015- січня 2017 хлопці здійснили низку крадіжок у містах Шепетівка, Славута і Нетішин. Вони проникали до житлових будинків, гаражів, підсобних приміщень і на сходові майданчики багатоповерхівок. Викрадали те, що там знаходили: від консервації і рибальського приладдя до мотоциклів, скутера й автомобілів. Припарковані біля будинків мопеди й мотоцикли, і навіть вкрадена із сараю коза – це не повний список епізодів злочинної діяльності, яких загалом нараховується близько трьох десятків. Один із хлопців носив із собою кастет, який належить до холодної зброї.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.