На Білогірщині селянин, в якого вбили коня з гвинтівки, виставив 70 тис. грн компенсації

Мешканець села Хорошів Білогірського району добивається матеріальної і моральної компенсації у підприємця з сусідньої області, який з гвинтівки «Ruger» вбив його коня.

Про це повідомив НГП сам потерпілий Олександр.

Він розповів, що близько сьомої години вечора 29 січня разом із 14-річним сином вирушив підводою в аптеку до сусіднього села. По дорозі вони розминулися з автомобілем, який проїхав невелику відстань і зупинився, вимкнувши фари.

“Ще минуло близко півхвилини, як я почув постріл. Потім раптово впала з ніг кобила. Стріляли з тієї машини на відстані до півкілометра. Зважаючи, що на вулиці було темно і туманно, є підстави припустити, що рушниця була з оптичним прицілом”, – зазначив Олександр.

Розшукати стрілка поліції вдалося наступного дня. Ним виявився 46-річний мешканець Шумська Тернопільської області Микола Гаврилюк. За версією останнього, у світлі фар він запримітив зайця і вирішив його застрелити. Але доки діставав зброю та прицілювався, тварина зникла з поля зору і постріл прийшовся просто у темряву. Зрозумівши, що у зайця він не поцілив, мисливиць сів у авто і поїхав далі.

“Я виставив 70 тис. грн компенсації за вбиту кобилу, яка у квітні мала народити лоша. Однак він компенсував лише 45 тис. грн. Ми зараз підліковуємо сина, який отримав стрес від цієї ситуації… Наполягатиму, щоб у цього чоловіка пожиттєво відібрали дозвіл на зброю”, – заявив мешканець Білогірщини.

Наразі за цим фактом слідчі Білогірського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання.