Адвоката, який виманив у судді Трембача 52 тис. грн, судитиме ярмолинецький райсуд

Хмельницький апеляційний суд передав на розгляд Ярмолинецькому районному суду обвинувальний акт щодо керівника ТОВ «Юридична компанія «Норма права» Олександра Сподаренка, якому інкримінують ч.1 ст.190 (“Шахрайство”) ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369 КК України (“Неправомірна вигода”).

Про це свідить ухвала суду від 1 березня.

До апеляційної інстанції надійшло подання від голови Хмельницького міськрайонного суду Тетяни Бацуци про передачу обвинувального акту стосовно Сподаренка до іншого суду, оскільки потерпілим у цій справі проходить суддя Хмельницького міськрайонного суду Олександр Трембач.

Суддя Олександр Трембач

Нагадаємо, що адвоката Сподаренка затримали у серпні 2018 року. Він обіцяв судді Хмельницького міськрайонного суду Олександру Трембачу за 52 тис. грн здійснити вплив на члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, із яким юрист перебуває у дружніх стосунках.

За ці кошти знайомий Сподаренка нібито мав посприяти закриттю дисциплінарного провадження щодо судді Трембача та відкликати скарги з розгляду Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України з метою в подальшому безперешкодного проходження Трембача переатестації на відповідність займаній посаді судді та подальшого перепризначення його на посаду судді.

Усі кошти суддя скинув на банківський рахунок фірми адвоката.

Пізніше у Сподаренка знайшли 11 патронів калібру 9 мм до нарізної вогнепальної зброї «Parabellum». За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (“Незаконне зберігання зброї”).