Виробництво біогазу — природа буде вдячна

Біогаз — нове, екологічно-чисте отримання газу. Головним сировиною для виробництва біогазу є органічні біомаси, наприклад, гній, пташиний послід і бактерії. Саме різні види бактерій, харчуючись відходами, виробляють екологічно-чистим методом газ. Головним чином це: кислотноутворюючі, метаноутворюючі і гідролізні мікроорганізми.

Що немало важливо — такий вид газу є невичерпний ресурсом, і не вимагає великих затрать на виробництво.

Для того щоб отримати біогаз, необхідно прискорити процес розмноження бактерій. Для цього сировину поміщають в закриту ємність, куди не надходить кисень.

Крім газу, в результаті життєдіяльності бактерій, утворюється якісне добриво, яке завжди користується попитом на ринку.

Головною перевагою будівництва біогазових станцій — залишається екологічна доцільність. На сьогоднішній день біогазова установка дозволяє добути газ, без виділення метану, який завдає непоправної шкоди Землі.

Органічне добриво, високої якості, на відміну від хімічних, не шкодить урожаю, підземним водам і грунту. Підходить для вирощування корисних і органічних продуктів.

Якщо грамотно організувати виробництво біогазу, то цей вид заробітку є дуже прибутковим, тому що з 1 куб. метра сировини, виходить 2-3 куб. метра готової продукції.

Для виробника великим плюсом є доступність і дешевизна сировини. Для отримання біогазу можна використовувати відходи інших виробництв: відходи від виробництва фруктових соків, рибного і м’ясного виробництва, зернова барда, фекальні опади, пивна дробина, побутові органічні відходи і т.д.

Деякі підприємства готові безкоштовно віддавати відходи свого виробництва, за умови самовивозу. В цьому випадку і для них вигода, адже немає необхідності утилізувати відходи виробництва, і в той же час їх виробництво стає безвідходним.